7 Manieren Om Jouw Vrouwelijke Energie in Te Zetten Tijdens Het Daten

Heb jij het gevoel dat je echt je best doet om een leuke man te krijgen maar leidt het iedere keer tot niets?

Hoor je van mannen vaak:
“Ik voel het niet helemaal”
“Ik ben niet klaar voor een relatie” maar maand later is hij wel serieus aan het daten met een andere vrouw?
“…” (je bent weer eens geghost)

Of toonde hij in het begin echt wel interesse, maar verloor hij die interesse vervolgens weer?

Dan kan het zijn dat je jouw superpower niet inzet tijdens het daten. Jouw superpower is namelijk jouw vrouwelijke essentie of jouw vrouwelijke energie. Veel vrouwen krijgen weerstand van binnen zodra ik het heb over vrouwelijke energie.

En dat snap ik, want twee dingen die deze weerstand veroorzaken:
1. Je denkt dat je moet veranderen in iemand wie je niet bent
2. We denken dat het zwak, onderdanig en erg emotioneel is

Maar dit is juist NIET wat vrouwelijke energie is en doet.

We hebben allemaal mannelijke en vrouwelijke energie in ons. Mannen en vrouwen. Maar de mannelijke energie heeft de laatste jaren de overhand gekregen:

‘No pain no gain’
‘Gewoon doorgaan’
‘Doelen halen’ (business before pleasure)

En daarmee zijn we uit balans geraakt. Onze vrouwelijke kant is ondergesneeuwd geraakt. We zijn verwijderd geraakt van onze zachte, emotionele en intuïtieve kant. En deze kant is juist wat mannen fascineert in ons. Die zachte, warme en ook ontvankelijke kant. Zodra wij in deze energie stappen, kan een man zich man voelen.

Polariteit
Maar als we onze eigen ‘man’ meenemen tijdens het daten ontstaat er geen polariteit. Er ontstaat geen verschil. En het is in dit geval ook echt dat ‘opposites attract’. Jouw vrouwelijke energie werkt als een magneet voor mannen. Hier zit dus ook jouw superpower tijdens het daten. Mannen hun hart smelt bij vrouwen die hun vrouwelijke energie omarmen.

En hoe je jouw vrouwelijke energie activeert tijdens het daten vertel ik je graag in dit artikel. Ik vertel je over 7 manieren om jouw mannelijke met jouw vrouwelijke kant te balanceren zodat high-quality (aka ‘relatiemateriaal’) mannen niet bij je weg te slaan zijn. Dit klinkt wellicht erg overdreven maar je zult ervaren als je dit gaat toepassen dat mannen echt the extra mile voor je gaan ❤

Manier #1: Achterover leunen

De mannelijke energie is de ‘doe’ energie. Het is de energie die ons van A naar B brengt. Die strategieën bedenkt om van A naar B te komen. Actie neemt. Controle pakt. En dit is precies de energie die ons nergens brengt tijdens het daten. Want hoe meer jij in jouw ‘mannelijke’ kant zit, des te meer zal hij in zijn ‘vrouwelijke’ kant zitten. Hij leunt dan letterlijk achterover. En yes, verliest zijn interesse.

Daarom is het erg belangrijk tijdens het daten dat je de man ruimte geeft jou te veroveren. Anders leunt hij achterover en verliest hij interesse. Kijk ook naar de dierenwereld: wie verovert wie? Don’t shoot the messenger (me) maar dit is wat heeft gewerkt en wat nog steeds het beste werkt.

Manier #2: Ontvankelijk zijn voor zijn avances

Waar we minder in de ‘doe’ energie willen zitten tijdens het daten, willen wij als vrouw voornamelijk in de ‘ontvang’ energie zitten tijdens het daten. Een groot onderdeel van de vrouwelijke energie is namelijk ontvangen

En zoveel vrouwen die ik coach vinden dit zooooo moeilijk! Maar diep van binnen is het precies waar we naar verlangen: dat een man moeite doet en laat zien dat hij voor ons wil gaan. Waar ontvangen en ontvankelijk samenkomen is hier: Ben warm als hij bijvoorbeeld iets voor je doet, een leuk berichtje stuurt, je meeneemt op een leuke date. En durf dit te ontvangen zonder direct te denken in ‘Hoe kan ik iets terug doen?’. Dit is ook hoe je hem laat merken dat je geïnteresseerd in hem bent. Een man wil jou inpalmen met zijn unieke aanpak en eigenschappen. Geef hem alle ruimte dit te doen en reageer met warmte op zijn avances.

Manier #3: Spreken vanuit je gevoel

Kun je dit goed, dan hangen mannen aan je lippen. Letterlijk soms, haha.

Vaak worden onze emoties weggezet als ‘drama’ en ‘over emotioneel’. Daarom durven veel vrouwen deze kant niet naar voren te laten komen of ze hebben het zelfs nooit echt geleerd dit te activeren. Maar als je kunt spreken vanuit je gevoel op een gezonde (niet drama) manier, dan raak je mannen in hun hart. Je maakt hart verbinding i.p.v. hoofdverbinding. En hierdoor ontstaan gevoelens. Dus als jij vaak mannen hebt die aangeven “Ik voel het niet” dat kan dit (naast natuurlijk de andere manieren die ik hier in dit artikel vertel) de oorzaak zijn.

Manier #4: Warm zijn

Vrouwelijke energie is warm! Ik heb het in manier #3 gehad over spreken vanuit je gevoel. Vrouwelijke energie is vanuit je hart, niet vanuit je hoofd. Vrouwelijke energie is dus echt een warme energie. Het is licht, zacht, warm, sprankelend. En dit is precies wat een man ook zoekt als hij met je is. Een vrouw die happy is, en warm is. Hij zit er niet op te wachten thuis te komen bij een tweede baas of manager.

Manier #5: Grenzen aangeven

Vrouwelijke energie is o.a. licht, zacht, warm, sprankelend en ontvangend. Maar als ze niet krijgt wat ze nodig heeft of er simpelweg niet met respect met haar wordt omgegaan, voelt ze dat er iets niet klopt. En dat maakt ze ook kenbaar. Daarom is de vrouwelijke energie echt niet ‘loop maar volledig over mij heen’. Integendeel, een vrouw die met haar vrouwelijke energie verbonden is erg verbonden met haar gevoel en emoties. Daarnaast draagt ze haar hart op haar tong en durft echt haar gevoel te uiten indien er iets niet klopt. Ze laat hiermee haar kwetsbaarheid zien. Vaak verwisselen vrouwen wel ‘kwetsbaarheid tonen’ met ‘drama schoppen’. Niemand zit te wachten op drama (zeker mannen niet) dus benoem kort wat je voelt en laat het dan vervolgens los.

Manier #6: Empathie

Onze vrouwelijke kracht ligt ook in empathisch zijn. De ander begrijpen. Dit is ook hoe je echt connectie maakt met je date maar ook dat een man zich begrepen en geaccepteerd voelt. Meer nog dan een vrouw heeft een man het nodig geaccepteerd te worden om zijn ‘mindere’ kanten. Daarnaast heeft een man het nodig dat hij voelt dat hij je gelukkiger kan maken. En als hij het gevoel heeft dat hij een bron is van stress binnen de relatie (wat al start tijdens het daten) dan zal hij afstand nemen of geen relatie willen aangaan. Daarom is het bijvoorbeeld belangrijk om empathie te hebben voor als hij je even niet kan geven wat je nodig hebt. Uiteraard daarnaast niet jouw eigen behoeften totaal uit het oog verliezen (daar zijn je grenzen voor).

Manier #7: Vrouwelijk zijn

“De meest gehoorde klacht van mannen in mijn omgeving is dat vooral Nederlandse vrouwen niet meer weten hoe ze vrouw moeten zijn” is wat ik als opmerking kreeg op mijn YouTube kanaal van een mannelijke volger.

Ik denk dat als ik deze opmerking jaren geleden had gehoord of gelezen, dat ik het weggewuifd had. Nu wetende wat ik weet, zou dit erg stom geweest zijn. Want hier zit juist onze kracht. Dit is ook waardoor onze hormonen balanceren en onze stress reduceert: als wij onze vrouwelijke kant omarmen.

Vrouwelijk zijn hoef niet perse op hoge hakken lopen zijn. Of een dikke laag make-up dragen. Altijd jouw haar perfect in de krul. Het is juist alle bovenstaande punten. Maar kijk ook eens naar de manier waarop je loopt. Hoe je zit. Hoe je praat. Is dit vrouwelijk? Dit is waarin ‘opposites attract’ heel erg tot uiting komt. Jij voelt je waarschijnlijk aangetrokken door hoe een mannelijke man is. Hoe hij beweegt. Hoe hij praat. Hoe hij loopt. Andersom is dit natuurlijk ook…

Conclusie

Vrouwelijke energie tijdens het daten is veel meer dan alleen ‘achterover leunen’. Als je alleen maar achterover zou leunen dan mis je een hele schatkist aan manieren waarop je echt verbinding maakt met een man. Want ja, achterover leunen zorgt voor aantrekkingskracht maar er is ook liefde en verbinding nodig. En dat is precies wat de vrouwelijke energie doet: balans vinden tussen liefde geven en aantrekkingskracht creëren.

Ik hoop dat ik je mooie inzichten heb kunnen geven in hoe je jouw vrouwelijke energie activeert en daarmee de beste versie in hem naar voren haalt ❤

Veel liefs,

~ Maria
Gender Intelligentie & Liefdesmindset coach