5 Manieren om Jezelf te Verbinden Met jouw Vrouwelijke Energie

Ben jij het zat om keihard je best te doen ‘om een man te krijgen’… zonder resultaat?

Weet je niet goed wat je het beste kunt doen om een man hotel de botel verliefd op je te maken zonder jezelf anders voor te doen of ‘hard to get’ spelletjes te spelen?

En wil je gewoon graag dat mannen moeite voor je doen, leuke dates plannen en the extra mile voor je gaan.. zoals jij dat ook voor hen doet?

Dan is dit jouw super power lieve vrouw:
Jouw vrouwelijke energie. 

Als je denkt aan vrouwelijke energie, wat komt er dan in je op?

Zwak, over emotioneel, weinig succesvol, naïef, geven, geven, geven en niets terug ontvangen?

Of: sensueel, seksueel, krachtig, intuïtie, ‘witchy’, verzorgend en liefdevol?

De mannelijke energie staat al jaren in de spotlights van wat de maatschappij ziet als ‘succesvol’. En de vrouwelijke energie wordt weinig tot niet gewaardeerd tenzij we onze mannelijke energie keihard omarmen en net zo hard gaan als mannen. Of als we onze lieve, zachte kant tonen die overal ‘ja en amen’ op zegt.

En dit is dan ook het beeld van hoe we ons ‘moeten’ gedragen tijdens het daten: overal ‘ja en amen’ op zeggen of juist zelf meer leiding nemen tijdens het daten. Want ja, mannen en vrouwen zijn tegenwoordig gelijk, toch?

Maar hiermee gaan we voorbij aan wat daten (en relaties) nodig hebben: polariteit.

Wat is polariteit in relaties?
Polariteit ontstaat wanneer twee individuen verschillende eigenschappen of kwaliteiten hebben die elkaar aanvullen en versterken, maar ook zorgen voor aantrekking en magnetisme.

Jij voelt je waarschijnlijk aangetrokken tot een man zijn mannelijke eigenschappen. Mannen hebben dit andersom ook: hij voelt zich aangetrokken tot jouw vrouwelijke eigenschappen.

Dit wil niet zeggen dat een man zich alleen maar aangetrokken zal voelen tot jouw vrouwelijke kant en dat jij je alleen maar aangetrokken voelt tot zijn mannelijke kant, maar de kant die zorgt voor polariteit (=tegenovergestelde kant) zorgt voor de meeste aantrekkingskracht en magnetisme.

In je vrouwelijke energie stappen ‘om een man te krijgen’
Toen ik vrouwelijke energie leerde kennen dacht ik:

‘Ha, eindelijk een tool om een leuke man aan de haak te slaan!’

En ondanks dat stappen in je vrouwelijke energie een krachtige manier is om een leuke man aan te trekken, zie het niet als een ’tool’ om iets gedaan te krijgen, maar a way of life.

Het gaat hier om jouw mannelijke kant te balanceren met je vrouwelijke kant. Dit zorgt voor balans (en daarmee polariteit) tijdens het daten, in relaties maar ook in jouw leven én lichaam. Veel vrouwen leven meer in hun mannelijke kant en zijn daardoor gestrest, hun hormonen zijn uit balans en leven niet hun mooiste leven. Daarnaast hebben ze weinig tot geen succes in hun liefdesleven.

In dit artikel laat ik je 5 manieren zien waardoor jij in jouw dagelijks leven jezelf weer kunt verbinden met je vrouwelijke energie zodat je meer geluk, balans en plezier ervaart in de liefde én met jezelf.

Want zodra jij jouw mannelijke en vrouwelijke kant écht kunt balanceren zal je zelf veel gelukkiger zijn en die joy is als een magneet voor mannen. 

Let’s dive in, Goddess…

Manier #1: Connect met je vriendinnen

Eén van de meest simpele manieren om jezelf met je vrouwelijke energie te verbinden is je te omringen met andere vrouwen.

Waar het op het werk vaak gaat over doelen, ratio, ‘getting things done’, deadlines, etc., gaan de gesprekken met je vriendinnen over verlangens, emoties, gevoelens en liefde. In gebalanceerde vriendschappen is dit een omgeving van geven&ontvangen waarbij oxytocine rijkelijk wordt aangemaakt. Dit reduceert onze stress en balanceert onze seks hormonen testosteron, oestrogeen en progesteron.

Manier #2: Luister naar je lichaam

Ons lichaam is een tempel waar we zuinig op mogen zijn (we hebben er namelijk maar één). Maar we luisteren niet altijd naar ons lichaam omdat we zo in de hustle modus zitten. Het hoofd bepaalt, niet het lichaam.

De vrouwelijke energie heeft een deel wat bestaat uit moederlijke, verzorgende energie. Het kan heel fijn voelen om te zorgen voor anderen, maar vergeet de belangrijkste persoon niet: jij!

Ben je moe? Rust.
Ervaar je veel stress? Delegeer of vraag om hulp (mannen voelen zich graag nodig!).

Zoveel vrouwen die ik als klanten heb gehad hebben een burn-out gehad. Het lichaam gaf allang aan: ‘Hey, het gaat hier niet goed…’ maar ze gingen door met een burn-out tot gevolg.

Het lichaam is het terrein van de vrouwelijke energie. Het hoofd van de mannelijke energie.

Zak in je vrouwelijke energie door momenten te pakken en jezelf te verbinden met je lichaam. Vraag jouw tempel: ‘Wat heb je nu nodig?’. Je lichaam zal je precies vertellen wat het nodig heeft.

Manier #3: Verbind jezelf met de natuur

Moeder Natuur. Yes, ga de natuur in. Verbind jezelf met de aarde.

Zwem in de zee of een meer. Ga wandelen in het park of op het strand. Schop je schoenen uit en geniet van het kriebelende gras onder je voeten. Pak een boek en lees dat op een dekentje in het park in plaats van binnen in je huis.

Voel je dat dit ‘zijn’ (in het moment) energie is in plaats van ‘doe’ (van A naar B) energie?

Wat ik persoonlijk ook heerlijk vind is gewoon een moment pakken dat de zon op mijn gezicht schijnt. Of waarbij ik mijn planten verzorg waarbij mijn verzorgende, moederlijke energie zich combineert met het verbinden met Moeder Natuur.

Manier #4: Dans!

De vrouwelijke energie is o.a. sensualiteit, emotie, expressie geven, volgen, zakken in je lichaam. Waar komt dit samen? In dans!

Kies je voor een partner dans als Salsa, Bachata, Kizomba of juist de meer ‘klassieke’ partner dansen?
Dan word je geleid en MOET je in je vrouwelijke energie zakken. De mannelijke energie heeft de leidende rol en de vrouwelijke energie de volgende rol. Je kan dan niet anders dan zakken in je lichaam en jezelf overgeven aan de leiding van de man. Dit heb ik persoonlijk jaren gedaan en het heeft mij zo geholpen in mijn vrouwelijke energie te stappen en te genieten van de leiding van de man.

Of ga je voor een solo dans?
Buikdansen, paaldansen, burlesque, etc. zijn perfect om expressie te geven aan je sensualiteit maar ook je seksualiteit. Vaak wordt dit deel van ons gezien als taboe maar please, laat de lover in jou vrij. Ook zij is onderdeel van jouw vrouwelijke energie.

Manier #5: Geef ruimte aan je (negatieve) emoties

De vrouwelijke energie wordt vaak gezien als ‘zwak’ en ‘over emotioneel’. En de mannelijke energie als ‘sterk’ en ‘rationeel’.

Je bent misschien opgevoed met ‘stel jezelf niet aan’. Of dat er weinig tot geen ruimte was voor gevoelens en emoties. Maar onze gevoelens verbinden ons met anderen én met onszelf.

Ze zeggen weleens: facts tell, stories sell. Als je jezelf wilt ‘verkopen’ (om het eventjes heel plat uit te drukken) tijdens het daten zal je moeten verbinden met wat je voelt en ervaart. En ja, dat voelt soms freakin’ kwetsbaar zijn. Maar je kunt niet met iemand verbinden vanuit je hoofd. Dan krijg je (als je al een relatie krijgt) een verstandsrelatie, geen verbindingsrelatie.

Daarnaast is de vrouwelijke energie van het omarmen van ‘negatieve’ emoties. Ook die mogen er zijn. En er zit zoveel heling in toegeven aan deze ‘negatieve’ emoties. Dans, journal, praat erover met vriendinnen, huil, sla op je kussen, etc. is zo helend. Bemoeder jezelf en laat deze gevoelens er eventjes helemaal – zonder oordeel – zijn. What you can feel is what you can heal.

Conclusie

Je vrouwelijke en je mannelijke energie balanceren doe je niet ‘om een man te krijgen’. Dit doe je omdat je oprecht je meest gebalanceerde, happy, mooie leven wilt leiden.

En precies DIT trekt mannen als een magneet aan.

Een vrouw die happy is en geniet van alle aspecten van zichzelf. Die haar vrouwelijke kant omarmt en liefheeft en dit balanceert met haar mannelijke kant.

Je bent een Goddess. A fine piece of art & love. En dit is precies wat de juiste man aantrekt.

Veel liefs,

~ Maria
Gender Intelligentie & Liefdesmindset coach